“Sokaktaki İzler” Resim ve Heykel Sergisi 28-31 Mayıs’ta 1.Artemisia Sergi Salonunda

“Sokaktaki İzler” Resim ve Heykel Sergisi 28-31 Mayıs’ta 1.Artemisia Sergi Salonunda
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 25.05.2024
105
A+
A-

“Sokaktaki İzler” adlı resim ve heykel sergisi 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi 1.Artemisia Sergi Salonunda sanatseverler ile buluşacak.

bodrum-sokak-haber-youtube-abone
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
previous arrow
next arrow

“Biraz geleneksel, biraz da yenilikçi…” diye kendisini tanıtan Ressam Füsun Diriker ile heykel sanatı ile ilgili bir eğitim almamasına karşın, yeteneği ile dikkatleri üzerinde toplayan Selçuk Yazıcı’nın eserleri bu özel sergide bir araya geliyor.

Selçuk Yazıcı’nın Atatürk ün 1905 kurmay yüzbaşı döneminden itibaren, 1938 yılına kadar olan toplamda 10 farklı Atatürk heykeli yapma cesaretinde bulunarak, bu serinin ilkini sergide ziyaretçilerin beğenisine sunacak. Yazıcı Atatürk heykelleri ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yapıyor; “En hassas ve hata affetmeyen tek heykel dersek yanlış olmaz. Çünkü Atatürk hepimizin çok yakından tanıdığı bir yüz ve derin bakışları ile her fotoğrafında yüksek ifade içeren karizmatik bir dünya lideri…”

Selçuk Yazıcı’nın bir diğer heykeli ise oldukça iddialı. Da Vinci’nin “…Gerçek sanat resimdir. Heykeltıraşlar inşaat işçilerinden farksızdır…”  sözleri üzerine Mona Lisa’nın sırtını ancak bir heykeltıraş gösterebilir fikriyle yapmıştır. Sanatseverler bu sergide Türk müziği aşığı olan Selçuk Yazıcı’nın biri Dede Efendi müzesinde olan, Hammamizade İsmail Dede Efendi heykelini ve semazen figürlerini de bu sergide görebilecekler.

Ressam Füsun Diriker mutluluğun resmini yapmaya çalışıyor…

Füsun Diriker resimlerinde genellikle şehirlerin sokaklarını, kafelerini tuvale aktarıyor. Renkler ve spatula darbeleri ile resimlerine derinlik ve hareket kazandırıyor. Şehrin enerjisini ve güzelliğini yakalayan modern izlenimci bir tarz yansıtmayı amaçladığını kaydeden Ressam Diriker “Daha çok empresyonist bir tarzda çalışıyorum. Biraz geleneksel biraz da yenilikçi…” sözleri ile tarzını tanımlıyor.

Füsun Diriker “Uzun yıllar özel okulda öğretmenlik yaptığım için kendimi öğrencilerime, projelere, seminerlere verdiğimden dolayı kendi sanatımı icra etmeye çok zamanım kalmamıştı…” diyerek resim anlayışını ve konularını nasıl seçtiğini şu sözler ile anlatıyor; “Ancak pandemiyle birlikte yapamadıklarımıza karşı yaşanan özlemle kendimi tuvalimin karşısında buldum, Özlemini duyduğum şehirlerin, sokakların, insanların cıvıltılarını mutlu anlarını resmetmeye karar verdim. Toplum olarak yaşanan olumsuz süreçten dolayı genellikle resimlerimde insanları mutlu eden durumları anlatmaya çalıştım…”

Selçuk Yazıcı Kimdir?

Tokat Turhal ilçesinde doğdu. Kudümzen ve  kanun icracısı. Heykel yapmaya 2019 yılında başladı. Geç keşfettiği bu yeteneğini profesyonel iş olarak yürütmekte. Bodrum ilçesinde 2 adet bronz  meydan heykeli bulunmaktadır. (Sandaletçi Ali Güven  ve Erol Ağan)

Eserlerinde ifade derinliği en belirgin özelliğidir. Devam eden, “Kraniosinostoz” çocuklarda doğuştan kafatası şekil bozukluğu hastalığına ithafen, Semazen serisi, 6 şubat depremi ile ilgili “Çürük olan bizdik”, 1905-1938 arası 10 farklı dönem Atatürk büstler serisi, Sokak hayvanları ve çocuklar çalışmaları devam etmektedir.

Selçuk Yazıcı Heykel sanatı ile ilgili bir eğitim almamıştır.

Füsun Diriker Kimdir?

1978 yılında İzmirli eğitimci bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Doğduğu andan itibaren

ailesinin tek hayali kızlarının yetenekli bir balerin olmasıydı. Bu yüzden ilkokuldan itibaren bale

dersleri almaya başladı. İzmir’de Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesinin sınavına girene dek bale en

büyük hayaliydi. Sınavı kazanması hayal edemediği bir yola ilk adım oldu. Hayatını değiştirecek

resimle de böyle tanıştı. Liseden mezun olduktan sonra İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Resim-İş

Öğretmenliği Bölümünde eğitimine devam etti. Mezun olduktan sonra 2 yıl İzmir Özel Türk Kolejinde bale ve resim öğretmenliği, 19 yıl da ODTÜ kolejinde resim öğretmenliği yaparak pek çok seminer ve sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. Çeşitli yurtiçi ve yurtdışı karma sergilere katıldı.

21 yıl süren öğretmenlik serüveninde öğrenmenin ve öğretmenin sınırsız, kocaman bir deniz olduğunu öğrendi. Hem kendini hem de hayatına dokunduğu öğrencilerini çeşitli alanlarda geliştiren

Füsun Diriker ilk kişisel sergisini 2023 yılında Denizli Merkezefendi Kültür ve Sanat Merkezinde 68 eser ile açtı.2024 yılında İzmir Sanat ve Antika fuarına katıldı.

Füsun Diriker halen çalışmalarına devam etmektedir…

Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024-2
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
halkarnas 27 haziran 2024
db
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.