Dibeklihan Kültür Ve Sanat Köyü’nde Sanat Etkinlikleri Devam Ediyor

Dibeklihan Kültür Ve Sanat Köyü’nde Sanat Etkinlikleri Devam Ediyor
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 08.06.2024
10
A+
A-
  1. Uluslararası Bodrum Caz Festivali kapsamında Dibeklihan konserleri devam ederken aynı zamanda Dibeklihan sergileri de yenileniyor…

8 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 18:00’da sergilerin açılışı, etkinlik alanı olan Orhan Kemal Meydanı’nda gerçekleşecek. 2024 yılının 4. Periyod sergilerinde eserleri ile yer alacak sanatçılardan Nükhet Anadol Tatari, son dönemde yaptığı seramik büstleri ile farklı insan portre ve duyguları izleyiciye sunuyor.

bodrum-sokak-haber-youtube-abone
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
previous arrow
next arrow

Orhan Kemal Meydanı’nda ise 8. Uluslararası Bodrum Caz Festivali kapsamında  yıllardır Uluslararası Bodrum Caz Festivali’nin fotoğraflarını ölümsüzleştiren BODFAD Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği’nin, festivalde çekilen fotoğraflarla oluşturduğu sergi devam ediyor.

Nedim Günsur Sokağında; başarılı oyunculuğu ile tanıdığımız ve Dibeklihan sergisi ile fotoğrafcı yönüyle tanışacağımız Cem Yiğit Üzümoğlu’nun eserleri yer alıyor. Sanatçı fotoğraflarını, yaşadığı Atina’daki müzede yer alan özel kağıtlara karanlık odada bastıyor. “loners in wilderness” serisi ile siyah beyaz bir yolculuğa hazır mısınız?

Erdinç Bakla Sanat Galerisi’ndeyse Burcu Öztürk Karabey’in “Okyanus Hissi” temalı seramik eserleri bulunuyor.

İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde de  Musa Köksal “ Ritmik Yansımalar” serisindeki resimlerinden oluşan  bir seçkiyi izleyiciye sunuyor..

Eserleri yer alan sanatçıların sergileri 8 Haziran 18:00’da Dibeklihan Orhan Kemal Meydanı’nda açılacak ve 4 Temmuz tarihine kadar devam edecek.

Pazartesi günleri kapalıyız.

NÜKHET ANADOL TATARİ; “İstanbul’da doğdum,  gazetecilik yüksek okulunu bitirdikten sonra İstanbul’un çeşitli gazetelerinde ve TRT’de çalıştım sürekli basın kartı sahibiyim emeklilik yıllarımda İzmir’de Şeref Bigalı Resim Atölyesi’ne devam ettim çeşitli sergilere katıldım. Daha sonra yarı değerli taşlar Türkmen parçaları kumaşlarla yaptığım takılar istanbul’da ve Bodrum’da açtığım çeşitli sergilerde yer aldı geçen yıl Dibeklihan‘da gittiğim seramik kursunda çamurla tanıştım aşkla çamur birleşince bu sergide sunduğum eserler ortaya çıktı.

Durmak yok yola devam…”

Cem Yiğit Üzümoğlu;  1994 yılında İstanbul’da doğdu. 2016 yılında H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nden yüksek onur derecesiyle mezun oldu. 2016 yılında Hindistan Kalküta’da Selçuk Göldere’de koreograf yardımcısı olarak çalıştı. Daha sonra Polonya’da Grotowski Enstitüsü’ne giderek Studio Matejke’de çalıştı ve burada enstitünün desteğiyle “Falling” adlı ilk kısa filmini çekti. Film, Cinedans Festivali’nde “İzleyici Ödülü”ne layık görüldü.

2017 yılında Teatr Andra’yı yarattı ve “Troas”oyununu yaptı. Bu performansıyla 21. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde ‘En İyi Genç Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.2018 yılında Larry Kramer’in “Kalp” oyununda rol aldı ve “Yılın En İyi Erkek Oyuncusu” ödülüne aday gösterildi. Aynı yıl Netflix Türkiye’nin ilk dizisi Hakan: Koruyucu’da oynadı.2019 yılındaİstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünde yüksek lisansa girdi. Aynı yıl tiyatroda Florian Zeller’in “Evlat” adlı oyunundayer aldı ve Netflix’te yayınlanan “Rise of Empires: Ottoman” adlı dizide başrol oynadı.

2020 yılında Magnum Fotoğrafçısı Nikos Ekonomopoulos’la tanıştı ve o günden bugüne sayısız atölyesine katıldı ve “Loners In Wilderness” sergisinin açılmasında önayak oldu. 2023 yılında Kadıköy Bina’da ilk sergisini açtı. Aynı yıl Pilevneli’de Lotterman & Fuentes ile ortaklaşa Ping-Pong sergisinde yer aldı. O tarihten bugüne hala fotoğrafçılık alanında Atina’da çalışmalarına devam etmektedir.

2022 yılında 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “LCV” filmindeki performansıyla “En İyi Erkek Oyuncu” ve “Karanlık Gece” filmiyle “En İyi Film” ödülünü kazandı. İbrahim Çiçek’in yönettiği “Sırça”ve Emin Alper’in “Öteki” adlı yapımında sahne aldı.

Şu anda Yunanistan’da ve diğer ülkelerde Anestis Azas’ın yönettiği “Baklava Cumhuriyeti” oyununda oynamakta,  bir yandan fotoğrafçılık çalışmalarına devam ederken bir yandan da Avrupa’da oyunculuk yapmaktadır.

BURCU ÖZTÜRK KARABEY; 1975 yılında Ankara’da doğdu. 1996 yılında Hacettepe Üni. G.S. F. Seramik Bölümü’nden mezun oldu. 1997 yılında yine aynı bölümde Arş. Gör. olarak çalışmaya başladı. 1999 yılında Y.L.S. Eseri Raporunu ve Mart 2004’te S.Y. Eseri Çalışması Raporunu tamamladı. 2012 yılında doçentliğe, 2018 yılında profesörlüğe atandı. İlk kişisel sergisini 2003 yılında açan Burcu Ö. Karabey’in eserleri; Kazakistan, Litvanya, KKTC., Hindistan, ABD, Çin, İtalya, Belçika, Mısır, Hırvatistan, Avusturya, Almanya, İspanya, Kore gibi ülkelerde sergilendi. Yapıtları ile beş ulusal ödül, iki uluslararası ödül, iki mansiyon, bir onur madalyası ve bir onursal diploması bulunan Karabey’in yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli koleksiyonlarda çalışmaları bulunmaktadır. Sanatçının çalışmaları: “CeramicArts & Perception”, “500 Raku”, “İstanbul’un 100 Çini ve Seramik Sanatçısı” gibi yayınlarda yer almıştır. Haziran 2012 tarihinden itibaren çalışmalarına Muğla Sıtkı Koçman Üni. Güz. San. Fak. Seramik Bölümü’nde kurucu Bölüm Başkanı olarak devam eden Karabey, 2013-2020 yılları arasında Dekan Yardımcılığı görevini yürütmüştür ve Aralık 2022 tarihinden itibaren aynı fakültede dekan olarak görev yapmaktadır. 2019 yılından itibaren Uluslararası Seramik Akademisi (IAC) üyesidir.

 MUSA KÖKSAL

Doğum Yeri ve Yılı:  Zonguldak/Ereğli, 20.08.1966

1987’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde eğitime başladı. 1991 yılında mezun oldu. 1991 Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisans Eğitimine başladı. 1994,“Kozmik Denge ve Tin” konulu Yüksek Lisans Tezi’ni tamamladı. 2006 Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Boşluk ve Alegorik Anlatım” isimli Sanatta Yeterlilik Tezi’ni tamamladı. 2007 yılında, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Yrd. Doç. olarak göreve başladı. 2014 yılında Doçent’liğini aldı. 2021 yılından itibaren Profesör olarak görevini sürdürmektedir. Resim Bölümü Başkanlığı, Resim Anasanat Dalı Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği, İstanbul Exlibris Derneği, SEDER, Türkiye Özgün Baskı Sanatçıları Derneği üyesidir. Ulusal ve Uluslararası sanat yarışmalarında 7 ödülü bulunmaktadır. 13 Kişisel sergi açmıştır. Ulusal ve uluslararası müzelerde eserleri bulunmaktadır. Ulusal ve Uluslararası Bienallerde, Sempozyumlarda, Çalıştay ve Workshoplarda, Karma Sergilerde, Yarışmalı Sergilerde yer almış ve çok sayıda eserleri sergilenmeye değer bulunmuştur.

 

Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024-2
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
halkarnas 27 haziran 2024
db
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.