“İçimizdeki Çocuk” Sergisi Bodrum Zeynep Sanat Galerisi’nde

“İçimizdeki Çocuk” Sergisi Bodrum Zeynep Sanat Galerisi’nde
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 01.06.2024
46
A+
A-

Zeynep Sanat Galerisi genç sanatçıları desteklemeye devam ediyor. 

bodrum-sokak-haber-youtube-abone
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
previous arrow
next arrow

30 Mayıs saat 18.00’de seramik sanatçısı Pınar Polat’ın “İçimizdeki Çocuk” isimli kişisel sergisini Bodrum’daki sanat severlerle buluşturdu. “İçimizdeki Çocuk” isimli kişisel sergisi büyük beğeni topladı; ayrıca gelenler genç sanatçı Pınar Polat ile tanışma olanağı da buldular.
Genç sanatçı Pınar Polat’ın 40 yakın seramik eseri Zeynep Sanat Galerisi’nde 29 Haziran Cumartesi akşamına kadar Pazar günleri hariç her gün saat 10.00’dan 19.30’a kadar gezilebilir.

[email protected]

Ne güzel şey; içindeki çocuğa sarılmak, çocuk olmak ve içimizde çocuğu yaşatabilmek…

Benim için ilk kişisel sergim olmanın yanı sıra; geçmiş çocukluk anılarımdan, günümüz çocukluk anlarından, neşe, acı, kaygı, korku, umut, özlem, merak, kırılganlık gibi birçok duygu durumunu da yansıtmaya çalıştığım, hayatın en masum ve özgür dönemi olarak anımsadığımız, herkesin kendinden bir parça bulabileceği adeta yaşamın yankısı olan çocukluğa yolculuk yapmak gibi…

Çocukken deneyimlediğimiz her şey biz yetişkinlerinde deneyimledikleri, bir nevi yaşamdan aldığımızı yansıttığımız, gerçekte kim olduğunu hatırlatan bir yolculuk… İçindeki masum, kırılgan, savunmasız, hassas, meraklı, bir o kadarda oyuncu olan çocuğun adımlarını takip ettiğimiz, çocuğun toplumdaki yerine, insana ve topluma ayna olabilecek, çocukluk döneminde yaşanan olumlu- olumsuz an ve anılara, farkındalık ve duyarlılığın artmasını sağlayacağı düşüncesi ile toprağın hayat bulduğu özgün figürlerin hikayesidir bu sergi.

“The Child Within Us”

How wonderful it is to embrace the child within, to be a child, and to revive the child within us…

For me, it is not only my first solo exhibition but also a journey through childhood memories, capturing moments from both past and present, reflecting various emotional states such as joy, pain, anxiety, fear, hope, longing, curiosity, fragility, and portraying childhood as the most innocent and liberated period of life. It is like embarking on a journey to childhood, which resonates with life itself and where

everyone can find a piece of themselves… Everything we experienced as children is also reflected in adults, a journey that reminds us of who we really are, a reflection of what we have taken from life…

It is the story of unique figures that come to life from the earth, reflecting the footsteps of the innocent, fragile, vulnerable, sensitive, curious, and playful child, serving as a mirror to society, humanity, and a collection of positive and negative moments and memories of childhood. It is believed that this exhibition will increase awareness and sensitivity towards the place of children in society, providing insight into the experiences of childhood, both positive and negative.

Pınar Polat Kimdir?

1988′ de Kayseri’de doğdu. 2019 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam ve Seramik Bölümü’nü Fakülte birincisi olarak tamamladı. 2023 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Seramik Sanat ve Tasarım Ana Sanat Dalında “Sanatta Çocuk İmgesi ve Çocukluk Sosyolojisi Bağlamında Seramik Uygulamalar” konulu yüksek lisans sanat eseri raporunu tamamladı.

2019-2022 yılları arası Bodrum Sağlık Vakıfı Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyesinde gönüllü olarak çalıştı. 2023 yılında İnsanca Yaşam Derneği Eğlenceli Sanat Atölyesi Uygulamaları kapsamında eğitmen olarak görev aldı. 2023 yılında Altın Testi Seramik Yarışması Özel Ödülü, 2022 Art Antakya Genç Yetenekler Yarışması Mansiyon, 2021 Art Antakya Genç Yetenekler Yarışması Mansiyon ve 2018 Vakıf Katılım Nesilden Nesil’ e Kuş Evi Tasarım Yarışması Sergileme ödülüne layık görüldü. 2016 yılından itibaren ulusal ve uluslararası birçok sergi, çalıştay ve sempozyuma katıldı ve halen katılmaya devam etmektedir.

Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024-2
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
halkarnas 27 haziran 2024
db
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.