Muhasebeciler Cinnet Geçiriyor

Muhasebeciler Cinnet Geçiriyor
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 24.04.2024
423
A+
A-

Her geçen gün artan iş yükü, sistemlerin sağlıklı çalışmaması, Beyanname çeşidinin artması, geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesinin uygulanması konusu ve Mesleki taleplerini kamuoyu ile paylaşmak üzere Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından Bodrum Belediye Meydanında basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına oldukça yoğun bir katılım oldu.

bodrum-sokak-haber-youtube-abone
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
previous arrow
next arrow

Fatih Bozoğlu-Bodrum Sokak Haber

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından yapılan basın açıklamasında oldukça dikkat çeken noktaların yer aldı. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler sağlıklarını yitirip, psikolojilerinin de olumsuz olarak etkilendiğini belirtirken, kurumlar vergisi beyannameleri bile süresinde hazırlanıp beyan edilemeyecek durumda iken, bir de bundan 17 gün sonra geçici vergi döneminde enflasyon düzeltmesi işlemlerinin yapılmasının ve beyanname ekine bilançonun eklenmesinin istenmesi, mali müşavirlerin adeta cinnet geçirmesine sebebiyet vermekte olduğuna vurgu yapıldı.

Bodrum SMMM Odası Üyeleri basın açıklamasında ellerinde “Enflasyonun sorumlusu biz değiliz”, “Angaryaya Son”, “Bıçak Kemiğe Dayandı, Yetti Gari”, “Gerçek Mali Tatil İstiyoruz”, Sesimizi Duyan Var mı?”, “Mutlu Meslektaş, Kaliteli Hizmet” vb. gibi dövizler taşıdılar.

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının basın açıklamasında; “Bugüne kadar yılda bir defa yaptığımız işlemlerin, bundan böyle yılda 4 defa yapılması istenmektedir. Bunları bizlerin yapabilmesi mümkün değildir. Bunun az iş veya çok iş yapmakla da alakası yoktur. 1 Ocak tarihi mali yılın başlangıcı, 31 Aralık tarihi mali yılın sonunu işaret eder. Yılda bir defa bilanço çıkarılır. Oda 31.12 tarihli olur…” şeklindeki uyarıcı ve sert ifadeleri de dikkat çekti.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin tüm yurtta eşzamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklamasını Bodrum’da Bodrum SMMMO Başkanı Mehmet Akdoğan ve SMMMO Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Öztürk birlikte okudu. Başkan Akdoğan basın açıklamasının başında; “130 bin Mali Müşavirin işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimiz ivedilikle hayata geçirilmeli…” dedi.

Mali Müşavirler olarak neredeyse 7/24 Çalışıyor…

Başkan Akdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Mali Müşavirlerin sırtındaki yük artık dayanılmaz bir boyutlara ulaşmıştır. Meslek mensupları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısı her geçen gün artmakta, bu beyan ve bildirimlerin içerikleri kolaylaşacağına zorlaşmaktadır. Gelişmiş ülkelerde iş verimini artırmak için haftalık çalışma günlerinin dört güne indirilmesi tartışılırken biz Mali Müşavirler olarak neredeyse 7/24 ofislerimize hapsediliyoruz…”

Taleplerimizin İvedilikle Hayata Geçirilmesini Bekliyoruz…

“TÜRMOB tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerine yapılan hem yazılı, hem sözlü başvurularının dikkate alınması için Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin masa başında ölmesi mi gerekli?” şeklinde ilginç bir sorunun da yer aldığı basın açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verildi;

“Bizler, devletimiz için her türlü fedakarlığı yapan, tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi ekonominin çarklarının dönmesi için sağlığımızı tehlikeye atarak üzerimize düşen görevleri yüksek sorumluluk bilinci ile yerine getiren bir meslek grubuyuz. Devlet bizim devletimizdir. Tabi ki kriz dönemlerinde herkesin elini taşın altına koyması ve var gücü ile çalışması gereklidir. Ancak, hiçbir kamu gücünün de bir meslek grubuna bu kadar yüklenmeye, insanların psikolojilerini bozmaya hakkı yoktur. 130 bin Mali Müşavirin işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimizin ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyoruz…”

Bodrum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından yapılan basın açıklaması alkışlar eşliğinde sona erdi.

Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024-2
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
halkarnas 27 haziran 2024
db
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.