Çetin Doğan tahliye oldu

Çetin Doğan tahliye oldu
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 17.05.2024
894
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın af kararının ardından 28 Şubat davası hükümlüsü emekli Orgeneral Çetin Doğan Buca Cezaevinden tahliye edildi. Doğan, cezaevi çıkışı yaptığı açıklamada affın söz konusu olmadığını, olması gereken Anayasal bir görevin yerine getirilmesi olarak değerlendirirken “Adalet bu değil…” dedi. 

bodrum-sokak-haber-youtube-abone
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
previous arrow
next arrow

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalana ve Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 28 Şubat davası sanıkları sağlık sorunları nedeniyle affedildi. Affedilen isimlerin, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Çevik Bir ve Çetin Doğan olduğu açıklanırken, kararın ardından 28 Şubat Davası hükümlüsü Çetin Doğan, Buca Cezaevi’nden tahliye edildi.

Affedilmeyi Kabul Etmedi. Adalet Bu değil…

Çetin Doğan, Buca Cezaevi’nden tahliye edilmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada oldukça dikkat çekici. Affedilmeyi kabul etmeyen Çetin Doğan şöyle konuştu; “Eşime, sizlere, dostlara kavuştuğum için mutluyum ama adalet bu değil. Son 15 yılımın yarısı hapishanede yarısını da davalarla uğraşarak geçti. Maalesef Türkiye’de adalet yerine oturmadıkça hiçbir şey düzelmez. Adalet hepimiz için lazım, gerekli olan bir şey. Umarım bundan sonra son olur bütün olaylar, keyfi tutuklamalar… Şunu da ifade edeyim ki televizyonlarda bir aftan bahsediliyor. Af söz konusu değil doğrudan doğruya Anayasal görevin Cumhurbaşkanı tarafından net olarak yerine getirilmesidir. ‘Af Anayasa’nın 87. Maddesinde doğrudan doğruya özel ve genel af Büyük Millet Meclisi’ne verilmiştir’ yazmaktadır. Anayasa’nın 6. Maddesi 3’üncü fıkrasında da ‘hiçbir şahıs ve kurum kaynağını Anayasa’dan almayan devlet yetkisini kullanamaz’ diyor. Anayasa’nın 104’üncü maddesinde Cumhurbaşkanı’nın görev ve yetkileri yazılmıştır. Bu görevlerden bir tanesi de Adli Tıp tarafından verilmiş rapora göre sürekli hastalık, sakatlık ve kocamışlık halinde olanlar bırakılır. Kaldı ki emsal durumda olanlar daha evvel bırakıldı. Niçin bizim bir yıl daha uzun süre sonra kalmamızın sebebi bir türlü anlaşılamadı…”

 

Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024-2
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
halkarnas 27 haziran 2024
db
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.