“Zeytinin İzinde” Sergisi Akademia Vakfı’nda

“Zeytinin İzinde” Sergisi Akademia Vakfı’nda
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 03.06.2024
263
A+
A-

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı (Akademia) sanatseverlere kapılarını açıyor.

dorman-otel-17-eylül-2024
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
vodafon_içkale_19_şubat_2024
previous arrow
next arrow

Konferanslar, söyleşiler, sergiler ile Bodrum’un kültür merkezi olmayı amaçlayan Akademia Vakfı, Bodrum’un yakından tanıdığı, her sergisi beklenen ve ilgiyle karşılanan Müfit Karzek Resim Sergisi ile Bodrum halkına merhaba diyecek.

Zeytin ağaçlarına kâğıt üzerinde can veren Karzek’in sergisi 04 Haziran 2024 günü Akademia Sergi Salonu’nda sanat severlerle buluşacak.

Bodrumda yaşayan sanatçı Müfit Karzek, tanıştığı zamandan günümüze -kendine özgü tekniğiyle- zeytin ağaçları çiziyor, boyuyor ve son zamanlarda da renklendiriyor.

Zeytin ağacının yüzü olduğunu düşündüm ve uzun yıllar ağaçların yüzünü aradım. Bir akşamüstü günbatımında ağacın yüzünün güneşe baktığını gördüm ve fark ettim ki   zeytin ağacı bir Mevlevi gibi dönerek, burularak, kıvrılarak güneşi takip ediyor. Dünyamız dönüyor, gezegenler dönüyor. Varlığımızın ana nedenlerinden olan bu dönüşü yeryüzünde en iyi anlatan zeytin ağacı diye düşünerek düştüm peşine. Ve bunca yıldır “Zeytinin İzinde” gittim, gidiyorum ve gideceğim…”

Ölmez Ağacı Zeytin…

Bin yıllarca yaşayan ölümsüzlüğün sembolü zeytin ağacı,

Mitolojide tanrıça ve tanrıların gözdesi, hediyelerin en değerlisi,

Nuh’un gemisine güvercin gagasında taşınan hayat, barış ve adalet simgesi zeytin dalı,

Bilgeliğin ve erdemin sembolü kutsal zeytin ağacı…

Müfit KARZEK Kimdir?

1953 yılında Ankara’da doğan sanatçı sanat hayatına Ankaralı ressam Işıl Özışık ve fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’le aynı atölyede yetmişli yıllarda başladı.

Ardından İstanbul’da kendi stüdyosunu kurarak beş yıl resim, heykel ve seramik üzerine çalıştı. 1979 yılında Bodrum’a yerleşen sanatçı burada özgün sanat hayatının temellerini attı. Aynı zamanda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde ressamlık, danışmanlık ve INA – Bodrum Araştırma Merkezi’nde arkeoloji ressamlığı üzerine çalıştı.

Kâğıt üzerine çini mürekkebi tekniğiyle kendi ekolünü yarattı.

Sanatçının yurt içinde, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki koleksiyonlarda resimleri bulunmaktadır.

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı

@academia_vakfi / www.academia.org.tr

Uluslararası bir bilim, eğitim, kültür kurumunun Türkiye’de gerçekleştirilmesi amacıyla Akdeniz ülkelerinden ve Türkiye’den bilim insanları, teknisyenler, politikacılar ve iş adamları tarafından 1994 yılında Bodrum’da kurulmuştur. Çok sayıda etkinlik gerçekleştirmiş ve dünyada ilk yerel Habitat Konferansı’nı yürütmüştür.

2001 yılında, Bodrum’da üniversite kurulabilmesi yolundaki yasal engellerin aşılamaması üzerine vizyonunda değişiklik yapmış ve Bodrum’da 12 ay turizm düşüncesi altında; arkeoloji, tarih, kültür ve sanat üzerine yoğunlaşarak projeler üretmeye başlamıştır.

Vakıf, 2016 yılından itibaren yeni yönetimiyle birlikte, Türkiye’den ve dünyadan arkeolog ve tarihçileri davet ederek, Bodrum’da ‘Tarih Konferansları’ adı altında etkinlikler düzenlemektedir.

Akademia’nın en önemli projelerinden biri olan ve 2020-2022 yıllarında gerçekleştirilen ‘Halikarnassos Surları Projesi’ kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı izni, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi denetimi ve Prof. Dr. Adnan Diler danışmanlığında çalışmalar yapılarak, 1,5 kilometrelik antik sur duvarları açığa çıkarılmış ve iki taraflı yürüyüş yollarıyla halkın ve turizmin kullanımına sunulmuştur.

UWAW-Underwater Art Works

@ underwater_artworks / www.uwaw.org

UWAW, UnderWater Art Works 2001 yılında, doğanın insanlar tarafından yağmalanması, kirletilmesi, küresel ısınma ve iklim felaketlerine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla kurulmuş sanat grubudur.

UWAW ekibi ve katılanları doğaya saygılı, insan kaynaklı çevre katliamları ve bunun sonucu oluşabilecek doğal felaketlerden endişe duyan, ortak aklın yararına inanan sanatçılardan oluşur.

Ast üst ilişkisi yoktur, kararlar ortak alınır, işler gönüllülük esasına göre paylaşılır.

Tüm sanatçıların katılımına açık olan UWAW; sanatı kullanarak gerçeklere dikkat çekmeye devam edecek.

dorman-otel-17-eylül-2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.