Muğlanın Çam Balı, Bi̇rleşi̇k Krallıkın Radarında

TÜRKİYE’DEKİ ÇAM BALI ÜRETİMİNİN YAKLAŞIK YÜZDE 80’İNİN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ MUĞLA, BİRLEŞİK KRALLIK’IN RADARINA GİRDİ. BİRLEŞİK KRALLIK’TAN BİR HEYET, ÇAM BALI ÜRETİMİNİN YOĞUN OLARAK YAPILDIĞI MUĞLA’YA GELEREK BİR DİZİ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ.

Muğlanın Çam Balı, Bi̇rleşi̇k Krallıkın Radarında
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 15.08.2024
4
A+
A-

Türkiye’deki çam balı üretiminin yaklaşık yüzde 80’inin gerçekleştirildiği Muğla, Birleşik Krallık’ın radarına girdi. Birleşik Krallık’tan bir heyet, çam balı üretiminin yoğun olarak yapıldığı Muğla’ya gelerek bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

bodrum-sokak-haber-youtube-abone
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
previous arrow
next arrow

İngiltere’nin en önemli gıda şirketlerinden ve dünyanın önde gelen bal paketleme/dağıtım şirketi yöneticilerinden oluşan bir heyet, çam balı alımı için ticari görüşmeler yapmak üzere Muğla’ya geldi. Belli başlı bal firmalarını ve üreticileri ziyaret eden heyetin son durağı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü oldu. İl Müdürü Barış Saylak ile görüşen İngiliz heyet, toplantıda çam balı üretiminden ihracatına dek olan süreç, denetim faaliyetleri ve destekleme sistemi konularında bilgi aldı. Toplantıya, üreticileri temsilen Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği-MAYBİR Başkanı Veli Türk de katılım sağladı.

Toplantıda, Muğla’nın Türkiye’de arıcılığın başkenti olduğunu ve çam balı başta olmak üzere yüksek kalitede arı ürünlerinin üretimini gerçekleştirdiklerini anlatan Barış Saylak, heyete 2020 yılında kurulan Muğla Apiterapik Arıcılık Ürünleri AR-GE İnovasyon ve İşleme Merkezi hakkında da ayrıntılı bilgi verdi. Üretim sezonunda yaklaşık 3 milyon arıya ev sahipliği yapan Muğla’yı apiturizmde de önemli bir rota haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Saylak, “Sektörün geleceği için var gücümüzle çalışıyoruz. İlimizde yaşanan yangınlardan sonra ani flora ve bal kaybı ile karşı karşıya kalan arıcılarımızı sübvanse etmeye devam ediyoruz. Bu dönemde arıcılarımıza, arı yemi, arı keki, toz şeker gibi ayni desteklerin yanında hibe ve alet ekipman sübvansiyonu sağladık. Üretime ara vermeden devam etmek ve üreticilerimizin yaşadığı kayıpları mümkün olan her yöntemle telafi edebilmek adına büyük bir gayret sarf ediyoruz. Özellikle bu dönemde, arıcılık sektöründe uluslararası işbirliklerinin artarak devam etmesinden üreticilerimiz adına çok büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024-2
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
halkarnas 27 haziran 2024
db
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.